Mission Steilage wijn

Cateraar den haag

Rode wijn uit het Ahrdal (Vulkaaneifel): Mission Steillage

Bijzonder in het Ahrdal (het meest noordelijke wijngebied waar rode wijn van topkwaliteit gemaakt kan worden) is dat de Duitse wijnboeren hier voornamelijk rode wijn produceren, terwijl in heel Duitsland 70% van de geproduceerde wijn wit is. De steile hellingen, die op het zuiden liggen, laten het hier toe om rode wijn van topkwaliteit te produceren.

De leisteenbodem in het Arhrdal heeft de eigenschap de warmte goed vast te houden en die in de nacht weer terug te geven aan de druivenranken, vooral in het groeiseizoen zeer nuttig. De wortels van de wijnranken gaan diep de bodem in en halen zo de kenmerkende mineralen, deels vulkanisch van oorsprong naar boven. De meest aangeplante druif is de spätburgunder, een kloon van de Bourgondische pinot noir.

 

rode wijn

 

Jonge wijnmakers van de coöperatie Dagernova uit Dernau krijgen de kans om zelf op de steile hellingen voor hun druiven te zorgen en daarna zelf ook hun wijn te maken: Mission Steillage is dan ook de allesverklarende naam voor hun wijn, die nu een tweede jaargang beleeft. Van deze zeer exclusieve wijn worden slechts 4000 flessen per jaar geproduceerd.

 

Met dit project hoopt men de toekomstige generatie enthousiast te maken voor het voortzetten van de wijnbouw in dit bijzondere gebied.

 

En dan te weten dat Dagernova, onder leiding van keldermeester Günther Schüller drie jaar geleden de prijs voor de beste pinot noir ter wereld won. De jeugd krijgt gevraagd natuurlijk van hem wezenlijke tips in het proces van wijnmaken. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Het Ahrdal behoort met ongeveer 560 hectare tot de kleinste wijngebieden van Duitsland.

 

Dit artikel is geschreven door Wij-N-Wereld

 

 

Bestel de Mission Steillage (nog beperkt verkrijgbaar)

Nog beperkt te verkrijgen in Nederland, bestel bij Rene van den Broek.
Prijs, € 15,00 per fles.

Bestel de wijn via info@rvdbcatering.nl