nieuwjaarsreceptie

3 sprankelende ideeën voor uw Nieuwjaarsreceptie

Een Nieuwjaarsreceptie is een leuke manier om met uw vrienden, collega’s of zakelijke relaties het nieuwe jaar in te luiden. René van den Broek Party Catering uit Den Haag geeft op deze pagina drie sprankelende ideeën voor de dranken en hapjes tijdens uw Nieuwjaarsreceptie.

Een klassieke Nieuwjaarsreceptie

Een klassieke Nieuwjaarsreceptie is een verzorgd evenement zoals uw gasten deze verwachten.

 

Hierbij hoort om te beginnen een glas bubbelwijn. Champagne is de meest bekende mousserende wijn. Een exclusieve Champagne is echter prijzig.

 

Er bestaan goede betaalbare alternatieven die volgens een vergelijkbaar procedé zijn gemaakt. Voorbeelden zijn een Spaanse Cava, een Italiaanse Spumante, een Duitse Sekt of een Cremants uit de Elzas. Ook in Californië, Nieuw-Zeeland en Australië worden mooie bubbelwijnen geproduceerd. De Italiaanse Prosecco wordt in Nederland steeds populairder. Dit is een frisse, verleidelijke en fruitige wijn. Een Prosecco is dan ook een prima wijn om te serveren tijdens uw Nieuwjaarsreceptie.

 

Mooi opgemaakte schalen met bijzondere hapjes mogen niet ontbreken tijdens uw klassieke Nieuwjaarsborrel. Denk bij exclusieve hapjes aan een gevuld ei met truffel, een rol van gerookte zalm en roomkaas of kwartelpaté met portgelei op kruidkoek.

 

Het maken van exclusieve hapjes is vakwerk en is bovendien een tijdrovende bezigheid. Wilt u het uzelf gemakkelijk maken? Bestel dan bij een cateraar enkele kant- en- klare schalen met hapjes.

 

Een Nieuwjaarsreceptie met een gezonde traditie

Vaak is een borrel of receptie geen gezond event en wordt ook niet altijd aan het milieu gedacht. Hierin zou u verandering kunnen brengen met verantwoorde hapjes en drankjes. Bowl is een voorbeeld van een relatief gezonde drank. Het is ook eens een traditionele Kerst- en Nieuwjaarsdrank. Het bestaat uit een mix van vers fruit, witte of rode wijn, een mousserende wijn en eventueel een scheut sterke drank.

 

Een Bowl kan ook zonder alcohol gemaakt worden. Gebruik dan druivensap en koolzuurhoudend mineraalwater in plaats van de alcoholische dranken.

 

De hapjes voor uw Nieuwjaarsreceptie kunnen ook lekker en gezond zijn. Door biologische producten te gebruiken spaart u bovendien het milieu. Denk bij gezonde hapjes aan crudités (verse groenten) met dipsauzen, spiesjes van mozzarella met tomaat en basilicum, blokjes 20+ kaas of gevulde paprika’s met hüttenkäse.

 

Een trendy Nieuwjaarsreceptie

Wilt u eens wat anders tijdens uw Nieuwjaars borrel? Kies dan in plaats van Champagne voor een cocktail met Champagne. Drie van deze cocktails zijn:

  • Agua de Valencia is een cocktail gemaakt van Champagne, jus d’orange, Wodka en Gin, geserveerd in brede cocktailglazen.
  • De French 75 is een cocktail gemaakt van Champagne, Gin, citroensap en suiker, geserveerd in een in een flute of Collins glas.
  • Strawbarry Mimosa bestaat uit Champagne met sinaasappelsap en gepureerde aardbeien.

 

In plaats van nette schalen met hapjes kunt u ook denken aan een walking diner. Hierbij serveert u uw gasten tijdens uw receptie een diner met verschillende kleine gerechten. Uw gasten krijgen de verschillende gangen gepresenteerd in bakjes of op bordjes en kunnen gemakkelijk staand worden opgegeten.