gezellig brunchen

Gezellig brunchen

Het is weer lente! Het jonge groen ontluikt, narcissen en krokussen schieten uit de grond. Met een beetje geluk kunnen we genieten van een heerlijke lentezon. De lente is zeer geschikt voor een brunch met familie en vrienden. Bekijk hier de juiste ingrediënten voor een gezellige brunch.

Combinatie van ontbijt en lunch

Een brunch is een combinatie van een laat ontbijt en een lunch. Het idee komt oorspronkelijk uit Amerika. Meestal wordt een brunch geserveerd tussen 11:00 en 14:00. Een brunch kunt u houden met uw gezin maar het is ook heel leuk om verschillende gasten uit te nodigen.

 

Brunchgelegenheden

Een prima dag voor een brunch is de zondag maar ook een zaterdag zou kunnen. In het voorjaar zijn er een aantal vrije dagen, zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Dit zijn de ideale dagen waarop je met vrienden en familie kunt samenkomen.

 

Een brunch is zeer geschikt voor gezelschappen met kinderen. Terwijl de volwassenen aan tafel zitten kunnen de kinderen lekker buiten ravotten of met Pasen samen eieren zoeken in de tuin.

 

De brunchgerechten en dranken

Een brunch begint meestal met een glaasje bubbels, zoals Champagne of Prosecco. Bij een brunch horen verschillende zoete en hartige gerechten die passen bij zowel een ontbijt als een koude lunch. Denk hierbij aan verse broodjes met beleg, eiergerechten en vers fruit. Combineer deze met vlees- en visgerechten of bijvoorbeeld een kopje soep. De dranken die bij een brunch horen zijn koffie, thee, melk, jus d’orange en (drink)yoghurt.

 

De aankleding van een brunch

Tijdens de brunch zitten de gasten – bij voorkeur – aan een lange tafel. Bij mooi lenteweer kunt u lekker brunchen in de tuin. Kleed de tafel leuk aan, met frisse tafelkleden, servetten, mooi servies en plaats bloemen op tafel. Als u een ruime tafel heeft, kunt u de verschillende gerechten op dezelfde tafel zetten als waaraan uw gasten zitten. Het is ook mogelijk om een buffet te maken van de verschillende schalen met eten en drinken.