diner voor twee

Diner voor twee

Verras je geliefde met een intiem diner voor twee. Een romantisch diner kan ook lekker thuis. Je kunt het dan helemaal regelen zoals je het zelf wilt. René van den Broek Party Catering uit Den Haag geeft u op deze pagina een aantal ideeën voor een intiem thuisdiner.

Een geslaagd diner bestaat niet alleen uit smakelijke gerechten. De combinatie van eten & drinken, het gezelschap en de ambiance maken het diner tot een succes (of juist niet). Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan het menu en de aankleding van de ruimte waarin u de dineert.

 

Een diner party hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ook met eenvoudige gerechten kunt u indruk maken. Daarnaast is het mogelijk om een compleet meergangen diner te laten thuisbezorgen door een professionele kok.

 

Hier leest u een aantal tips voor thema’s een aankleding van de ambiance.

Candlelight diner

Een intiem diner bij kaarslicht gaat wel wat verder dan alleen een paar kaarsjes op tafel. Begin met een felgekleurde welkomstkaars bij de voordeur. Zet daarnaast geurkaarsen in de gang en woonkamer voor extra sfeer.

 

Het is belangrijk dat u de tafel mooi denkt met mooie damasten tafelkleden, servies, kristal en bloemen. Plaats in het midden van de tafel een grote kaars of grote kandelaar met meerdere kaarsen. Zorg ervoor dat de kaars behoorlijk wat licht geeft zodat je de gerechten nog kunt zien. Let er bovendien op dat de kaarsen niet druipen of roken.

 

Voor bij het dessert zou u een kleinere intiemere kaars kunnen neerzetten die minder licht geeft.

 

Picknick diner

Het is nog intiemer om op de grond (voor de open haard) te dineren dan aan een mooi gedekte tafel. Bedek hiervoor de vloer met kussens en kleden. Je kunt een laag tafeltje of groot dienblad gebruiken om de gerechten op te serveren. Zorg ook voor sfeerlicht en romantische muziek. Je maakt de sfeer helemaal af door rozenblaadjes op de vloer te strooien.

 

Speels diner

Tijdens een smakelijk diner voor twee is het ook heel leuk om romantische spelletjes te doen. Dit kunt u doen tussen de verschillende gangen door. U kunt bijvoorbeeld cadeautjes in huis te verstoppen en hints te verzinnen waar je geliefde de presentjes kan vinden. Een ander idee is een variant op scrabble. Bedenk in plaats van normale woorden alleen romantische en sexy woorden.

Een origineel idee is het om een romantisch gedicht voor elkaar te schrijven en voor te dragen. Dit kan bovendien ook heel humoristisch zijn.